Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2017 12:23 - Войната върху момчетата
Автор: conservativevoice Категория: Политика   
Прочетен: 191 Коментари: 0 Гласове:
3



       Да бъдеш момче в класната стая, днес е сериозна отговорност. Момчетата имат склонност да бъда неорганизиранин и неспокойни, някои дори са шумни и трудно се контролират. Това звучи ли ви като някое момче което познавате?
     Училищата имат все по-малко търпение за нещо, което до преди няколко години би било описано като „момчешко поведнеие“. Психологът Майкъл Томпсън наблюдава, че в училищата, поведението на момичетата се счита като „златния стандарт“, а момчетата са третирани като повредени момичета. В резултат на това, тези „дефектни момичета“ не се справят добре академично. В сравнение с момичетата, момчетата изкарват по-ниски оценки, получават по-малко награди, по-малък е шансът да следват висше образование. Момчетата пропадат академично, докато момичетата просперират, в една икономика все повече основана върху знания. Това не е рецепта за здраво общество. 
      Време е да започнем да мислим, как да превърнем училищата по-приемливи за момчета. Има четири реформи, които биха били добро начало.
  1. Нека накараме момчетата да четат - във всички възрастови и етнически групи, момчетата четат по-малко. Четенето е критично за академичен и кариерен успех. Сериозно проучване в Обединеното кралство, доказва че момичетата предпочитат художествена литература, списания и поезия, докато момчетата предпочитат комикси и художествена литература. Момчетата ще четат ако им се предостави литература която да им е интересна.
  2. Инспирирайте мъжкото въображение - Ралф Флечър, твърди че прекалено много учители считат, че часът в който се учи поезия е идеал, но това не е час който впечатлява млади момчета.Ако интересите на момчетата са постоянно неодобрявани, това увеличава шансът да се отцепят и изостанат в клас. Училищата трябва да работят със, а не срещу кинетичното въображение на момчетата.
  3. Да премахнем нетърпимостта към момчешко поведение - момчетата с в по-голям риск да бъдат изключение или наказани отколкото момичетата, често за несериозни неща
  4. Върнете междучасията - може да не вярвате, но междучасията могат да се превърнат в нещо от миналото. Според проучване на Science Daily от 1970г. насам, училищата са загубили близо 50% от междучасията си и любими за децатат игри са изчезнали от училищния двор. Игри като народна топка или гоненица, днес ги няма.Момчетата имат нужда да изразходват своята енергия. Имат нужда да играят, и като са държани часове наред в класната стая, няма да им помогне да се учат
      Това са бъдещите мъже които ще управляват, ако тяхното бъдеще е застрашено, значи и нашето е застрашено.

Източник: PragerU



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: conservativevoice
Категория: Политика
Прочетен: 18486
Постинги: 11
Коментари: 6
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930