Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2017 09:07 - Председателят на европейският парламент: 30 млн. африканци ще се преселят до 10 години е Европа
Автор: conservativevoice Категория: Политика   
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

     Продължително насилие, бедност и граждански войни може да накарат до 30 млн. африканци да дойдат в Европа в близките 10 години, поставяйки нови предизвикателства за континента, съобщи новоназначеният председател на европейският парламент.
     Европа трябва да се справи с две големи предизвикателства, основно тероризъм и миграция, като и двете са взаимно свързани.“ - каза Антонио Таджани, през януари за Die Welt.
     „Така наречената Ислямска държава се опитва да прокара терористи заедно с бежанци. Те им обясняват, че  е лесно да извършат терористична атака в европейските държави, само с нож или кола.“
      „Ако не е победена военно, ИДИЛ ще направи всичко Европа да бъде първа мишена“. - казва Таджани допълвайки - „терористите пристигат в Европейският съюз от всички канали, особено през Балканите.“
      Но има още по-значителни предизвикателства които предстоят.“ - казва Таджани, сочейки нарастващите бедствия в Африка, като основна причина за притеснение.
      „Африка се намира в бедствено положение - селското стопанство се смалява заради дезертификация, Нигерия  и Нигер страдат от бедност и Сомалия е обзета от хаос и гражданска война. Ако не успеем да разрешим тези сериозни проблеми за африканските нации, 10, 20 дори 30 милиона мигранти ще дойдат в Европа до 10 години. За да предотврати този сценарии, Европа трябва да налее милиарди в инвестиции, за да развие дълготрайна стратегия. Африка рискува да се превърне в китайска колония, но китайците ги интересуват само природните богатсва, но не и стабилност“.
       Това стряскащо интервю, идва дни след „мигрантската среща“ състояла се между вътрешни министри от Европа и Северна Африка в Рим миналата седмица. Една година след скандалната сделка за бежанците с Турция  да спре преминаването на бежанци към Гърция през Бяло море, Европейският съюз търси подобна сделка с Либия, срещайки критика от организации за защита на правата.
        При срещата в Рим, министрите са обсъждали предложение, мигрантите да бъдат залавяни преди да стигнат каналите през морето, и да бъдат изпращани в лагери в Либия.
       „Целта е да управляваме движението на миграцията“. казва италианският вътрешен министър Марко Минити.
      Коментирайки този проблем, Таджано предложи идея за създаване на лагери пазени от ООН и европейска армия. Идея която той обсъди с Филипи Гранди, върховният комисар на ООН за бежанците.
       Междувременно в Германия, основната дестинация за имигранти, прави дипломатически опити да спре миграцията към континента, като част от нещо като Берлин нарича „Плана Маршал за Африка.“ По този начин отговаря на родната критика Ангела Меркел, която наскоро посети Египет и Тунис, в опит да търси сътрудничество за приемане на бежанците.
      



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: conservativevoice
Категория: Политика
Прочетен: 18480
Постинги: 11
Коментари: 6
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930